Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Unga vuxna - för dig som är 15-25 år

Biblioteken är inte bara en plats att vara på för dig som är ung utan också ett ställe där det händer saker.

Unga vuxna på Stadsbiblioteket

Program

På Stadsbiblioteket händer det extra mycket för dig som är ung vuxen, till exempel Sesam skrivargrupp, filmvisningar, temadagar eller –kvällar med mera. Du kan själv påverka vad som händer för unga vuxna genom att kontakta biblioteket. Om du vill ha inspiration till ditt skrivande, ordna en spelning, ställa ut dina bilder, hålla i en diktuppläsning, gå en läsecirkel, dansa eller vad det nu kan vara så vill vi gärna hjälpa till. Maila oss gärna! Ta gärna en titt på evenemangen på biblioteken. Här är en del av det som du inte får missa!

Sesam skrivargrupp

Läxhjälp

Temadagar/Temakvällar

På Stadsbiblioteket dyker det titt som tätt upp olika temadagar eller temakvällar med olika aktiviteter, föreläsningar, workshops och tävlingar. Unga i Halmstad hjälper till med allt från planering, förberedelser och genomförande. Exempel på tidigare teman är Harry Potter, Twilight, Hungerspelen, Divergent, Cirkeln, Marvel och Game of Thrones. De unga arrangörsgrupperna har vid två tillfällen gjort trailers till temakvällarna, den ena för Cirkeln och den andra Divergent.

Har du en idé om en temadag/-kväll eller är intresserad av att vara med och arrangera nästa temadag/-kväll. Hör av dig till oss!

Poetry Slam

Skrivarläger

Nordisk speldag

En lördag i november varje år på Stadsbiblioteket firar vi Nordisk speldag. Spelföreningarna i Halmstad tillsammans med andra spelentusiaster och biblioteket visar bredden av spel och har massor med prova på-aktiviteter! Biblioteken har sedan länge haft mer än böcker till utlån. Nordisk speldag är dagen då vi lyfter fram detta lite extra.

Sociala medier

Följ oss på Facebook och Instagram!

Nyhetsbrev

Du som är ung kan få nyhetsbrev där vi väljer ut sådant från bibliotekens program som vi tror är extra intressant för dig. Nyhetsbreven kommer en gång i veckan till din mail. Anmäl dig här!

Unga vuxna-avdelningar

På den finaste platsen på Stadsbiblioteket finns Unga vuxna-avdelningen. Du hittar den på entréplan, på platsen där biblioteket kommer ut över Nissan, bredvid skönlitteratur för vuxna. Böckerna och tidskrifterna med etiketten UNG leder dig rätt. Här finns också TV-spel, serier, fantasyböcker, SF-böcker, Dark romance-böcker och ljudböcker.
 
Unga vuxna-avdelningar finns även på Getinges, Oskarströms, Söndrums och Vallås bibliotek.
 
Är det någon bok, film eller ett spel du saknar? Lämna gärna ett förslag!