Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 
Söka på webbplatsen

Bild på händer som skriver på ett tangentbord

Biblioteken i Halmstads webbplats är uppdelad i en katalogdel och i en artikeldel. Du rör dig mellan de dessa två delar genom att i sökfältet högst uppe på sidan markera antingen "I Katalogen" eller "På webbplatsen". Nedan ger vi tips på hur du kan söka på vår webbplats.

Hur söker du i katalogen?

Nedan beskriver vi hur du söker i bibliotekskatalogen:

 • När du går in på webbplatsen och söker i sökfältet högst uppe på sidan, så är det förinställt på sökning i katalogen.
 • När du börjar skriva in ett sökord i sökfältet, så får du förslag på passande träffar från och med det att du har skrivit in det femte tecknet i sökordet.
 • Om du skriver fel i sökfältet, så får du i många fall ändock träffar på liknande söktermer i träfflistan.
 • När du söker behöver du inte skriva in hela titeln eller författarnamnet, utan det räcker med delar av dessa. Tänk på att utelämna småord i sökningen som tex att, om, i osv.
 • Du behöver inte skriva ut långa eller svåra ord, utan det går att skriva del av ord och därefter trunkera med asterisk. Tex anna organisationspsy* ger träffar på organisationspsykologi.
 • Du kan använda dig av de booleska operatorerna när du söker. Använd de engelska varianterna OR, AND och NOT och skriv dessa med stor bokstav. Tex pino AND katten, pino OR katten, pino NOT katten ger träffar på alla medier med sökorden pino och katten, alla medier med antingen sökordet pino eller sökordet katten alternativt alla medier med sökordet pino, men inte katten. 
 • Om du kan den exakta titeln eller benämningen, så kan du använda frassökning genom att använda citationstecken kring sökordet. Tex "röda rummet".
 • När du har genomfört en sökning, så kan du använda dig av de filtreringar som finns i träfflistan och i katalogposten för att förfina din sökning ytterligare. 
 • Det finns en "Utökad sökning" strax under sökfältet. Här kan du avgränsa din sökning genom att söka på valda parametrar.

Instruktionsfilm med tips på hur du söker

Instruktionsfilmen nedan visar på de olika sätt som du kan söka i bibliotekens bibliotekskatalog.

Instruktionsfilm om hur du söker och reserverar

Instruktionsfilmen nedan visar hur du söker i bibliotekskatalogen samt hur du reserverar medier.

Hur söker du på vår webbplats?

Nedan beskriver vi hur du söker på vår webbplats.

 • Högst uppe på sidan har vi en huvudmeny med sex rubriker: Låna, Söka, Fråga, Göra, Tips och Inspiration och Besöka. Genom att klicka på några av dessa kommer du till relaterade undersidor.
 • För att söka på webbplatsen måste du först klicka i radioknappen "På webbplatsen" strax under sökfältet, därefter kan du söka i fritext med valfria sökord.
 • Högst uppe till höger på sidan finns även en "Översikt" där du ser samtliga sidor som finns representerade på webbplatsen. Från denna översikt kan du direkt klicka dig in för att ta dig till en specifik sida på webbplatsen.

Ser webbplatsen konstig ut?

I vissa versioner av Internet Explorer kan vår webbplats se konstig ut. Om så är fallet klicka då på den sk kompatibilitetsvyn (se röd ruta på bilden nedan). Läs mer på Microsofts webbplats. Till Microsoft

Skärmdump