Appen Biblio

Du lånar enklast e-ljudböcker i appen Biblio där du kan söka, utforska, låna och lyssna på e-ljudböcker – både on- och offline. Du kan söka direkt i appen och välja att ladda ner ljudböcker som du kan lyssna på offline. Du kan även strömma ljudböcker via appen. I appen hittar du även e-böcker. E-ljudböckerna är markerade med en blå hörlursikon och e-böckerna är markerade med en rosa bokikon.

Du väljer om du vill söka e-ljudböcker i appen eller på Biblioteken i Halmstads webbplats. När du lånar en e-ljudbok på bibliotekets webbsida öppnas appen automatiskt när du ska lyssna. Du når dina aktiva lån direkt i appen eller via Mina sidor på bibliotek.halmstad.se.

Så här använder du appen

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare
    Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad
    Hämta Biblio i Google Play för Android
  2. Starta appen och välj bibliotek ”Biblioteken i Halmstad"
  3. Skriv in ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.
  4. Nu kan du börja söka e-ljudböcker. Välj den titel du är intresserad av och klicka sedan på "Låna". Ljudboken börjar spelas upp och finns nu under "Mina lån" i 28 dagar. Du kan som tidigare söka och låna e-ljudböcker via Biblioteken i Halmstads webbplats. E-ljudboken öppnas då automatiskt i appen när du vill lyssna.

I menyn i högra hörnet finns:
Mina lån. Här hittar du dina aktiva lån som du kan fortsätta lyssna på.
Kategorier. Här kan du bläddra i olika tipslistor. Bland annat Biblioteket tipsar, nyheter, topplistor och för barn.
Inställningar. Här kan du välja om du vill spara dina utgångna lån eller inte. Du kan också ställa in hur många sekunder du vill hoppa framåt eller bakåt i ljudböckerna i spelaren.

Problem?

Om du har problem med appen Biblio hittar du här några rekommendationer som kan åtgärda problemen: Kom igång med Biblio.

För att lyssna på en e-ljudbok i webbläsare

Om du inte vill låna via appen Biblio kan du också låna e-böcker i webbplatsens bibliotekskatalog med ditt bibliotekskort och pinkod.

1. Logga in på webbplatsen
  2. Sök i sökfältet efter den titel du önskar.
  3. Välj "E-ljudbok" under fasetterna för att filtrera bland träffarna. Finns inte valet "E-ljudbok" så finns inte titeln som e-ljudbok.
  4. Klicka på titeln och välj om du vill lyssna i Android, iPhone/iPad eller dator.
  5. Tryck på "Öppna media" och e-ljudboken öppnas direkt i din webbläsare.

Tänk på att du strömmar e-ljudböckerna direkt i din webbläsare och därför måste vara uppkopplad på Internet.