Appen Biblio

Du lånar enklast e-ljudböcker i appen Biblio där du kan söka, utforska, låna och lyssna på e-ljudböcker – både on- och offline. Du kan söka direkt i appen och välja att ladda ner ljudböcker som du kan lyssna på offline. Du kan även strömma ljudböcker via appen. I appen hittar du även e-böcker. E-ljudböckerna är markerade med en blå hörlursikon och e-böckerna är markerade med en rosa bokikon.

Du väljer om du vill söka e-ljudböcker i appen eller på Biblioteken i Halmstads webbplats. När du lånar en e-ljudbok på bibliotekets webbsida öppnas appen automatiskt när du ska lyssna. Du når dina aktiva lån direkt i appen eller via Mina sidor på bibliotek.halmstad.se.

Så här använder du appen

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare
    Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad
    Hämta Biblio i Google Play för Android
  2. Starta appen och välj bibliotek ”Biblioteken i Halmstad"
  3. Skriv in ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.
  4. Nu kan du börja söka e-ljudböcker. Välj den titel du är intresserad av och klicka sedan på "Låna". Ljudboken börjar spelas upp och finns nu under "Mina lån" i 28 dagar. Du kan som tidigare söka och låna e-ljudböcker via Biblioteken i Halmstads webbplats. E-ljudboken öppnas då automatiskt i appen när du vill lyssna.

I menyn finns:

• Mina lån. Här hittar du dina aktiva lån som du kan fortsätta lyssna på.
  • Kategorier. Här kan du bläddra i olika tipslistor. Bland annat Biblioteket tipsar, nyheter, topplistor och för barn.
  • Inställningar. Här kan du välja om du vill spara dina utgångna lån eller inte. Du kan också ställa in hur många sekunder du vill hoppa framåt eller bakåt i ljudböckerna i spelaren.

Har du problem?

Om du har problem med appen Biblio hittar du här några rekommendationer som kan åtgärda problemen: Kom igång med Biblio.

För att lyssna på en e-ljudbok i webbläsare

Om du inte vill låna via appen Biblio kan du också låna e-böcker i webbplatsens bibliotekskatalog med ditt bibliotekskort och pinkod.

1. Logga in på webbplatsen
  2. Sök i sökfältet efter den titel du önskar.
  3. Välj "E-ljudbok" under fasetterna för att filtrera bland träffarna. Finns inte valet "E-ljudbok" så finns inte titeln som e-ljudbok.
  4. Klicka på titeln och välj om du vill lyssna i Android, iPhone/iPad eller dator.
  5. Tryck på "Öppna media" och e-ljudboken öppnas direkt i din webbläsare.

Tänk på att du strömmar e-ljudböckerna direkt i din webbläsare och därför måste vara uppkopplad på Internet under tiden du lyssnar.