Appen Biblio

Du lånar enklast e-böcker i appen Biblio där du kan söka, utforska, låna och läsa. I appen hittar du även e-ljudböcker. E-ljudböckerna är markerade med en blå hörlursikon och e-böckerna är markerade med en rosa bokikon.

Du väljer om du vill söka e-böcker i appen eller på Biblioteken i Halmstads webbplats. När du lånar en e-bok på bibliotekets webbplats öppnas appen automatiskt när du ska lyssna. Du når dina aktiva lån direkt i appen eller via Mina lån.

Så här använder du appen

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare
    Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad
    Hämta Biblio i Google Play för Android
  2. Starta appen och välj bibliotek ”Biblioteken i Halmstad"
  3. Skriv in ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod.
  4. Nu kan du börja söka. Välj den titel du är intresserad av och klicka sedan på "Låna". Lånet gäller i 28 dagar.

I menyn finns:

• Mina lån. Här hittar du dina aktiva lån som du kan fortsätta använda
  • Kategorier. Här kan du bläddra i olika tipslistor. Bland annat Biblioteket tipsar, nyheter, topplistor och för barn.
  • Inställningar. Här kan du välja om du vill spara dina utgångna lån eller inte. Du kan också ställa in hur många sekunder du vill hoppa framåt eller bakåt i ljudböckerna i spelaren.

Problem?

Läs Vanliga frågor om e-böcker och e-ljudböcker om du har problem med appen Biblio.

Låna e-böcker utan appen Biblio

Om du inte vill låna via appen Biblio kan du också låna e-böcker i webbplatsens bibliotekskatalog med ditt bibliotekskort och pinkod.

Förberedelser

För att kunna läsa en e-bok behöver du ladda ner ett e-boksläsarprogram. Programmen är gratis och vilket program du bör välja beror på vilken typ av enhet du vill läsa e-boken på.

Du behöver också ha ett Adobe-ID som används för kopieringsskyddet på böckerna. Du kan skapa ett Adobe-ID direkt i appen Aldiko men även på Adobes webbplats.

Instruktioner

För att låna e-böcker och e-ljudböcker via webbplatsen gör du följande:

1. Logga in på webbplatsen.
  2. Sök på författare, titel eller ämne i sökfältet.
  3. När du kommer till träfflistan - välj "E-bok" under Sökfasetter – Medietyp till vänster. (Om inte ”e-bok” finns angivet, så finns inte titeln som e-bok).
  4. Klicka på e-bokens titel för att öppna katalogposten.
  5. När katalogposten öppnas, väljer du EPUB (offline).
  6. Klicka på länken för att låna!

Problem?

Läs Vanliga frågor om e-böcker och e-ljudböcker om du har problem med att låna e-böcker via webbplatsen.