Appen Biblio

Du lånar enklast e-böcker i appen Biblio där du kan söka, utforska, låna och läsa. I appen hittar du även e-ljudböcker. E-ljudböckerna är markerade med en blå hörlursikon och e-böckerna är markerade med en rosa bokikon.

Du väljer om du vill söka e-böcker i appen eller på Biblioteken i Halmstads webbplats. När du lånar en e-bok på bibliotekets webbplats öppnas appen automatiskt när du ska lyssna. Du når dina aktiva lån direkt i appen eller via Mina lån.

Så här använder du appen

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare
    Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad
    Hämta Biblio i Google Play för Android
  2. Starta appen och välj bibliotek ”Biblioteken i Halmstad"
  3. Skriv in ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.
  4. Nu kan du börja söka. Välj den titel du är intresserad av och klicka sedan på "Låna". Lånet gäller i 28 dagar.

I menyn i högra hörnet finns:
Mina lån. Här hittar du dina aktiva lån som du kan fortsätta använda
Kategorier. Här kan du bläddra i olika tipslistor. Bland annat Biblioteket tipsar, nyheter, topplistor och för barn.
Inställningar. Här kan du välja om du vill spara dina utgångna lån eller inte. Du kan också ställa in hur många sekunder du vill hoppa framåt eller bakåt i ljudböckerna i spelaren.

Problem?

Om du har problem med appen Biblio hittar du här några rekommendationer som kan åtgärda problemen: Kom igång med Biblio.

Låna e-böcker utan appen Biblio

Om du inte vill låna via appen Biblio kan du också låna e-böcker i webbplatsens bibliotekskatalog med ditt bibliotekskort och pinkod.

Förberedelser

För att kunna läsa en e-bok behöver du ladda ner ett e-boksläsarprogram. Programmen är gratis och vilket program du bör välja beror på vilken typ av enhet du vill läsa e-boken på.

Du behöver också ha ett Adobe-ID som används för kopieringsskyddet på böckerna. Du kan skapa ett Adobe-ID direkt i appen Aldiko och Bluefire Reader, men även på Adobes webbplats.

Instruktioner

För att låna e-böcker och e-ljudböcker via webbplatsen gör du följande:

• Logga in på bibliotekens webbplats.
  • Sök på författare, titel eller ämne i sökfältet.
  • När du kommer till träfflistan - välj "E-bok" under Sökfasetter – Medietyp till vänster. (Om inte ”e-bok” finns angivet, så finns inte titeln som e-bok).
  • Klicka på e-bokens titel för att öppna katalogposten.
  • När katalogposten öppnas, väljer du EPUB (offline).
  • Klicka på länken för att låna!

Vanliga frågor om e-böcker och e-ljudböcker