Meröppet på Harplinge bibliotek är stängt lördag 22 juni (midsommardagen) på grund av underhåll.

Programmen presenteras i datumordning med separata sidor för vuxen, ung och barn & familj. Biblioteken planerar för en bättre och smidigare presentation av programmen under 2019.

Vill du få utskick om program för unga via e-post? Anmäl dig till bibliotekens nyhetsbrev.

Anmälan till nyhetsbrev

Trädkramarna – Kabarégruppen Sweet Dreams

Lördag 19/10  14.00-15.30 Stadsbiblioteket, Klarasalen
En föreställning om miljökamp, demokrati och vår stund på jorden (60 min.) Av och med Kabarégruppen Sweet Dreams. Regissör: Emma Swenninger. 

Trädkramarna är en berättelse om vad vi gör av vår stund på jorden. Det är en berättelse om människor som organiserar sig och protesterar mot miljöförstöring. För drygt 30 år sedan skedde en av de största miljöprotesterna i Sveriges historia. Den blev kallad trädkramaraktionerna. Det var en tid då miljölarmen duggade tätt och skogsdöden bredde ut sig. Samtidigt planerades mer av just det som bidrog till miljöförstöringen. Den här föreställningen är en berättelse om just detta, om trädkramaraktionerna, om vad som styr vårt samhälle, om människor som går samman och gör skillnad tillsammans. Idag trettio år senare vet vi att klimatfrågan är en ödesfråga, och att de frågor trädkramarna ställde då är lika relevanta idag. Om trettio år är det 2050. Vilken värld har vi då?

Föreställningen följs av en valfri workshop (30 min.) som syftar till att inspirera till engagemang och ge konkreta verktyg för hur vi alla kan vara delaktiga i att göra skillnad.

Ålder: Alla från cirka 15 år och uppåt. Det går bra att ta med sig barn till föreställningen, men med vetskapen om att det inte är barn som är föreställningens målgrupp. Fri entré.

Samarr. med Hallandsposten, Naturskyddsföreningen i Halmstad, Studiefrämjandet, Folkuniversitetet, ABF Halland, Laholmsbuktens havsnätverk, Klimataktion Halmstad, Högskolan i Halmstad, Länsstyrelsen Halland, Sveriges arkitekter Halland, Europa Direkt Halland, Länsförsäkringar Halland, Halmstads Kommun

Språk