Utöver nästan 200 dagstidningar och tidskrifter på svenska finns det publikationer på en rad olika språk. Du kan ladda ner upp till fem titlar på en bärbar enhet (telefon eller surfplatta) och ta med dig för vidare läsning på annan plats.

I appen och på webbplatsen kan du bläddra runt på Land, Kategori, Språk eller Publikationstyp. När du hittar en titel du gillar kan du läsa den direkt medan du är uppkopplad. Du kan också ladda ner fem titlar per dygn och läsa dem vid ett senare tillfälle. I ditt personliga bibliotek ser du alla dina nedladdade publikationer.
Du har möjlighet att läsa publikationerna i originalformat, men du kan även ändra vyn för att passa din enhet. Det är även möjligt att zooma och få texten uppläst.

Så här gör du

Det finns olika alternativ beroende på om du är på plats på biblioteken eller inte och vad du tänkt använda för att nå Pressreader.

Om du befinner dig på ett av biblioteken i Halmstad

Anslut dig till något av de trådlösa nätverken (WiFi) HK-CitizenNet eller Internet.

  • På surfplatta, mobiltelefon och liknande:
    1. Ladda ner PressReaders app (gratis) via Google Play eller App Store
    2. Öppna appen.
    3. Det bör nu stå "Välkommen till Biblioteken i Halmstad" på din skärm och du vet då att du är ansluten till vår HotSpot. Den gröna kaffekoppen i övre vänstra hörnet visar också att du är ansluten.
  • På laptop:

Om du inte befinner dig på något av biblioteken

Logga in på webbplatsen och använd länken som blir synlig här nedanför.

Språk