Hoppa till innehåll

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Offentlig konst på biblioteken

När du besöker Biblioteken i Halmstad, passa på att ta en rundtur och upplev all konst som finns placerad i byggnaderna.

Another thinking bell

Another thinking bell - Olav Christopher Jenssen

Ovanför Nissanscenen i Stadsbiblioteket har Olav Christopher Jenssen skapat glasskulpturen Another thinking bell. Verket är inspirerat av processen kring Stadsbibliotekets uppkomst – en glasbyggnad med komplicerad konstruktion som svävar över ån Nissan. Skulpturen består av 600 handblåsta glasdelar, alla med individuell utformning, och hänger fritt från taket. Den är 4,5 meter hög, 2,9 meter bred och väger 900 kg. Glaset kommer från Åfors Glasbruk i Småland och har sammanfogats med ädelstål. Another thinking bell tillkom i samarbete mellan Halmstads kommun och Statens konstråd.

Dagbok

Dagbok - Mikael Ericsson

Konstnären Mikael Ericsson har skapat videoverket Dagbok. Filmen projiceras på en stor vägg i Stadsbiblioteket och kan ses som en rörlig muralmålning. Dagbok bygger på en idé om en avlägsen framtid. Arkeologer gräver fram en dagbok med texter och teckningar gjorda mellan åren 2008-2092. Den innehåller anteckningar av en bibliotekarie som beskriver hur verksamheten på biblioteket förändrats med tiden. Framtidens avancerade teknik, utvecklad under 2000-talet, kan inte tyda dagboken. Kvar finns bara teckningar som illustrerar denna frånvarande text. Mikael Ericsson kommer att komplettera Dagbok med tiden.

Clean_Frederik

Titel okänd - Clean_Frederik Hesseldahl

I kapprummet på källarplan i Stadsbiblioteket finns ett graffitiverk av Clean_Frederik Hesseldahl. Hans kompositioner ser ut som om de skissats medan konstnären zappade mellan olika tv-kanaler. Hans nyckfulla målningar kombinerar element som vilda djur, bokstäver och popkulturella referenser. Starka färger används för att stimulera betraktarens fantasi.

Fler konstverk på våra bibliotek

Nedan kan du se fler av konstverken på våra bibliotek.


Created with flickr slideshow.

Mer information