Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 
Ny barnavdelning

Nu har Stadsbibliotekets nya avdelning för barn och unga, 0-15 år, slagit upp dörrarna. Välkommen in i en helt ny värld där du kan utforska i princip allt.

Småstaden

Småstaden med det lilla huset

På en mjuk matta är det skönt att sitta och läsa tillsammans och titta in i det lilla huset. Här finns småbarnsböcker och bilderböcker för barn upp till sex år.

Bilderböcker

Landskapet

Landskapet

Vill du sitta i rymden eller regnskogen? På stranden eller ängen? Kanske i en koja eller uppe på fjället? Slå dig ner på någon av öarna. Här är det mysigt att sitta och läsa – eller bara få känna lugn och ro.

Landskapet

Storstaden

Storstaden bokhyllor

Här finns böcker på olika teman för dig som är tonåring. I trappan och på avsatserna kan du sitta för att spana, läsa eller prata.

Berättarbord

Berättarbord

Här kan du spela sällskapsspel, skriva och teckna egna berättelser.

Berättarbord

Regnbågen

Regnbågen med utländska barnböcker

Ta en liten promenad bland molnen! Här hittar du bilderböcker på olika språk: arabiska, engelska, persiska, kinesiska, polska, somali med flera.

Äppelhyllan

Bild på äppelhyllan

Slå dig ner i Äppelhyllans soffa och låt dig inspireras av språkutvecklande material som kan läsas med ögon, öron och fingertoppar.

Bild på soffan i äppelhyllan

Läs mer Läs mer

I foldern Ett bibliotek för barn och unga finns en karta över avdelningen. Här kan du även läsa mer om tankarna bakom ombyggnationen. Se även Riktlinjer för biblioteken.