Meröppet

Vad är meröppet?

Meröppet innebär att du som är registrerad som meröppet-användare får tillgång till biblioteket alla dagar, året runt, från 7.00 till 22.00. Utanför bemannade öppettider kommer du in i lokalen med ditt bibliotekskort och gör dina ärenden på egen hand via självbetjäningsautomater.

Vilka bibliotek är meröppna?

Utmaningarna med meröppet är främst tekniska. Det är många lösningar som ska fungera med varandra, såsom larm, lås, belysning och registrering, och varje bibliotek är unikt. Kulturförvaltningen siktar på att införa meröppet på fler bibliotek framöver. Om du har frågor om meröppet är du välkommen att kontakta oss.

Hur registrerar jag mig?

För att få tillgång till det meröppna biblioteket ska du:

  • Vara minst 18 år.
  • Ha ett bibliotekskort hos Biblioteken i Halmstad.
  • Bli registrerad i meröppet-systemet.
  • Skriva på ett avtal.

Du kan bli registrerad som meröppet-användare och skriva på ett avtal på något av biblioteken i Getinge, Harplinge, Oskarström, Simlångsdalen och Söndrum, Bokbussen eller på Stadsbiblioteket.

Hur fungerar det?

För att komma in drar du bibliotekskortet i entrén och trycker din pinkod för att låsa upp dörren. Rörelsestyrd belysning anpassar sig efter hur du rör dig i lokalen. När tiden mot meröppet börjar lida mot sitt slut så hörs det i högtalare att nu är det dags att lämna lokalen, innan larmet går på.