Personalen väljer och vrakar bland sina favoritböcker och tipsar till just dig som längtar efter en bra bok.

Hanna läser och tecknar En tiger i trädgården.

En tiger i trädgården av Lizzy Stewart, utgiven av Känguru 2016. Nora tycker inte att det finns något att göra hemma hos sin mormor. Då berättar mormor att hon tyckte att hon såg en TIGER i trädgården innan… Undrar vad Nora mer hittar i mormors trädgård? Bibliotekarien Hanna läser bilderboken och använder TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Fler högläsningstips

Jessica tipsar om När Åkes mamma glömde bort.

När Åkes mamma glömde bort av Pija Lindenbaum, utgiven 2005 av Rabén & Sjögren. Hur ser din morgon ut? Är den lika kaosig som för Åke och hans mamma? I så fall kanske du vill höra om när morgonen förvandlas till ett äventyr och Åkes mamma bokstavligen förvandlas till en slags krokodil och har glömt hur man är mamma. Denna bilderbokspärla vill bibliotekarien Jessica tipsa om. Lyssna på när Jessica läser ur början av boken. Fler berättelser av Pija Lindenbaum.

Gertrud berättar och läser i Malamander

Malamander av Thomas Taylor. Det är den första delen i en trilogi. Den fantasifulla äventyrsboken passar för högläsning för läsare 8-12 år. Ibland väljer böckerna sina läsare och då är det inte du som väljer dem. I boken finns ett biblioapotek och på en hylla står boken Malamander och väntar på sin läsare, en fråga på liv och död. Herbert ansvarar för hittegodsexpeditionen på Hotell Pärlbåten i den lilla engelska kuststaden. Går man längst upp i hotellet kan man se ut på de vindlande gränderna, den långa piren, de vassa klipporna och längst bort ligger vraket Leviathan. En dag dyker en flicka upp och hack i hälarna har hon en fruktansvärd sjöman – det blir början på många äventyr.

Annika läser ur Kompisen blir arg av Moni Nilsson.

Ibland blir man arg, jättearg. Man vill skrika, man vill slåss, alla är dumma. Bibliotekarien Annika läser ur Kompisen blir arg av Moni Nilsson nyutgiven av En bok för alla 2015. Kompisen blir så arg och ledsen när han inte får vara med och leka. Det känns som han ska brinna upp! Vad ska man göra när känslorna blir så starka.

Lyssna till när Karolina tipsar om ”Fiskaren och hans hustru”.

Sagor sagor sagor. Kan man få nog av sagor? Här tipsar Karolina om en folksaga som Bröderna Grimm bearbetat: ”Fiskaren och hans hustru”. Fredrik är fiskaren men även en musikant som sjunger och spelar en Alice Tegnér sång: ”Lilla Lasse”.

,Stigande ,Fallande

385256
Bok:En tiger i trädgården:2016 Bok
Av: Stewart, Lizzy
Medietyp: Bok

Språk