Golvbyte på Stadsbiblioteket från 2 maj

Golvet på Stadsbibliotekets entréplan behöver bytas ut. Jobbet kommer att vara högljutt och dammigt och därför kan biblioteket inte vara öppet som vanligt av hänsyn till både besökare och personal.

Nya öppettider från måndag 2 maj på stadsbiblioteket blir måndag till fredag mellan klockan 08.00-13.00.

På entréplan har du möjlighet att hämta reservationer och få hjälp med frågor om lån och återlämning, och utföra digitala ärenden. Övre plan kommer vara öppet samma tider som entrén, med undantag för en kortare period då golvet i trappan byts ut. På övre plan har du tillgång till faktaböcker och dagstidningar, även talböcker kommer flyttas upp under tiden golvet byts på entréplan. Barnavdelningen och avdelningen för skönlitteratur är stängd.

Tillgången till Stadsbibliotekets entréplan kommer att ske sektionsvis allt eftersom golvet blir klart och hyllor och medier kan ställas tillbaka. Allt beräknas vara klart efter sommaren.

För ärenden utanför öppettiderna hänvisas besökare till närbiblioteken och till Bibliotekens e-tjänster som du även når hemifrån.

Lånetiden på Stadsbiblioteket förlängs tillfälligt till 14 veckor från 1 april.

Detta för att underlätta arbetet inför golvbytet. Lånetiden på tidskrifter, 14-dagars lån och tv-spel förlängs från 16 april. Det är viktigt att du själv håller reda på din lånetid.

Hur länge du får ha dina olika lån hittar du på Mina sidor eller kvittot vid utlån.

Fjärrlån och det som lånas på närbiblioteken och bokbussen behåller sina vanliga lånetider.

Vanliga frågor om golvbytet på Stadsbiblioteket

Här har vi sammanställt och svarat på de vanligaste frågorna vi får. Är det någon fråga du inte hittar svar på får du gärna kontakta oss. Mellan klockan 8-17 kan du ringa 035-13 71 81.

Under arbetet med golvbytet kan du nå Stadsbiblioteket på telefon mellan 08.00-17.00. För frågor på telefon under andra tider kan du kontakta något av närbiblioteken.