Hoppa till innehåll

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Författarbesök

Biblioteken i Halmstad erbjuder flera författarbesök. Biljetter bokas på respektive bibliotek.


Tomas Bannerhed

Tomas Bannerhed debuterade 2011 med romanen Korparna, som bl.a. tilldelats Augustpriset, Borås Tidnings debutantpris och Linnépriset. Han nominerades också som ende svenske författare till The Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannien 2015. Romanen har översatts till nio språk och filmatiseringen, i regi av Jens Assur, hade världspremiär på festivalen i Toronto i september 2017. Hösten 2015 gav Tomas Bannerhed ut fågelprosasamlingen I starens tid tillsammans med fotografen Brutus Östling. Den har också legat till grund för den uppmärksammade radioserien ”Bannerheds bevingade vänner” i P1.

Ikväll samtalar han med bibliotekarie Elisabeth Skog om sin nya roman Lugnet som är en skildring av begär och ensamhet i millennieskiftets Stockholm. Urban har flyttat från landet till staden med drömmar om ett nytt liv, kanske som dokumentärfilmare. Men livet i Stockholm blir inte som han tänkt sig och efter ett kraschat förhållande fylls han av missmod och hat och isolerar sig allt mer.

När: Onsdag 14/11 18.30-19.30
Var: Stadsbiblioteket, Klarasalen
Entré: 100 kr, student 50 kr Förköp 035-13 71 81


En underbar dag

Tack vare Svenska Akademiens bibliotekariepris till Elisabeth Skog kan vi bjuda in till En underbar dag!

15.30: Personalen läser favoritdikter

16.00: Tua Forsström, finlandssvensk prisbelönad poet vars dikter om sorg och kaos samtidigt förmedlar både tillförsikt och tröst. I höst är hon aktuell med en ny diktsamling Anteckningar.

17.00: Franska Trion består av Matti Ollikainen, Thommy Larsson och Viktor Turegård. Spelar de rock, blues eller visa eller alltihop? Säg det! Texterna är smarta, roliga, sorgliga, Låt detta bli en underbar dag är en oförglömlig låt som fått låna sitt namn till programmet idag!

När: Lördag 24/11 15.30-18.00
Var: Stadsbiblioteket, Nissanscenen
Entré: Fri entré.

Samarr. med Kultur i Halland


Facebook