Aktuellt

Månadens budget för e-böcker och e-ljudböcker är slut. På tisdag 1 december är det möjligt att låna nya e-medier igen.
INFORMATION TILL ALLMÄNHETEN FRÅN KOMMUNEN: Skärpta råd på grund av Coronaviruset och covid-19 i Halland.

Förändringar av bibliotekens verksamhet med anledning av Coronaviruset och covid-19

Biblioteken i Halmstad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller hanteringen av Corona Covid -19. Kommunen följer utvecklingen och tar beslut utefter den.

Skärpta råd från Folkhälsomyndigheten

Biblioteken fortsätter att vara öppna, men med begränsningar. Biblioteken ska inte längre betraktas som mötesplatser eller arbetsplatser. Du går in, gör ditt ärende och går ut igen.

Halmstads kommun väljer att hålla biblioteken öppna på grund av den viktiga samhällsfunktion biblioteken fyller. Tillgång till information är en grundläggande demokratisk rättighet.

Begränsat antal samtidiga besökare på biblioteken

Stadsbiblioteket: 50 personer
Andersberg: 5 personer
Bokbussen: 1 person
Fyllinge: 4 personer
Getinge (stängt)
Harplinge: 10 personer
Oskarström: 10 personer
Simlångsdalen: 2 personer
Söndrum: 10 personer
Vallås: 10 personer

Istället för ett biblioteksbesök

När du besöker biblioteken

• Välkommen in endast om du är fullt frisk. Om du har förkylningssymptom, även lindriga sådana, avråder vi starkt från biblioteksbesök.
  • Vänligen respektera markeringarna runt informationsdiskar, lånediskar och reception.
  • Endast ett fåtal datorer är tillgängliga. Vid datorer och skrivare gäller självservice.
  • Du kan inte få hjälp med digitala enheter.
  • Biblioteken har inga sittplatser.
  • Du kan inte använda Meröppet.
  • Sagorummet och Verkstaden på Stadsbibliotekets barnavdelning är stängd.

Klassbesök

Biblioteken begränsar antal besökare utifrån lokalernas storlek.

Biblioteksbesök i helklass kommer att begränsas kraftigt. Ta kontakt med ditt bibliotek för att se vad som gäller just där.

Bibliotekspersonalen kan hjälpa till med att plocka ihop bokdepositioner enligt önskemål som får hämtas på närmsta bibliotek.

Evenemang

Biblioteken erbjuder endast evenemang i digital form. I evenemangskalendern kan du se aktuella program och aktiviteter.

Förseningsavgifter

Från 17 november får du inga nya förseningsavgifter.

Öppettider idag