Äppelveckorna 17–30 oktober

Äppelveckorna 17–30 oktober uppmärksammar bibliotekens äppelhyllor.

I bibliotekets Äppelhylla hittar du medier för att stimulera och stärka barns språkutveckling. Där finns även media för och om barn och unga med funktionsnedsättning, samt böcker och material som kan inspirera, tipsa och stödja dig som är anhörig.

I höst samordnar biblioteken i Halland sina aktiviteter under äppelveckorna för att tillsammans erbjuda ett större utbud av aktiviteter och göra dem tillgängliga för fler. Det blir sagostunder, föreläsningar, utställningar, livepodd och mycket annat för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Två föreläsningar kommer även att filmas och tillgängliggöras digitalt. Klicka här för att se alla kommuners program under Äppelveckorna.

På Biblioteken i Halmstad hålls bland annat sång- och ramsstund med TAKK, extraöppet för barn med NPF och målarverkstad. För alla evenemang och mer information, se evenemangskalendern.

Äppelveckorna arrangeras av folkbiblioteken i Falkenbergs kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Kungsbacka kommun, Laholms kommun och Varbergs kommun samt Kultur i Halland – Regionbibliotek.