Legimus - egen nedladdning

Coronaviruset och covid-19: Stadsbibliotekets entréområde är öppet för avhämtning av reservationer, samt användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner helgfria vardagar mellan 9.00-16.00. Du kan inte återlämna medier. Alla närbibliotek och bokbussen är fortsatt stängda. Vanliga frågor om bibliotekens stängning och den begränsade servicen.

Vad är Legimus - egen nedladdning?

Legimus - egen nedladdning är en tjänst som gör det möjligt för dig som har svårt att läsa vanliga böcker att ladda ned litteratur från MTM:s digitala bibliotek Legimus direkt till din dator. På så sätt kan du komma åt mer än 100 000 talböcker när som helst på dygnet!

Vem får använda Legimus - egen nedladdning?

Tjänsten får bara användas av den som har en läsnedsättning.

Hur registrerar jag mig?

Gå till ditt bibliotek och be om hjälp med att skaffa inloggningsuppgifter till MTM-katalogen, där böckerna finns. Bibliotekspersonalen förklarar användarvillkoren och hjälper dig att fylla i all information som behövs. Användarnamn och lösenord till katalogen skickas till din e-postadress.

Avtal för dig under 18 år

Om du är under 18 år behöver din vårdnadshavare skriva under Avtal för att använda Legimus. Om din vårdnadshavare inte kan delta vid registreringen kan kan ni skriva ut, underteckna hemma och sedan ta med till registreringen på biblioteket.

Hur läser jag talböcker på iPhone/iPad och Android?

Appen Legimus är MTM:s egen app för att spela upp talböcker. Appen finns för både iPhone/iPad och Android och går att installera kostnadsfrittt via Appstore och Google Play. Appen fungerar för både talböcker och talböcker med text. Den fungerar också med punktskriftsskärm.

Nya talböcker på Legimus

Translate