Läs spelet

Månadens budget för e-böcker och e-ljudböcker är slut. På tisdag 1 december är det möjligt att låna nya e-medier igen.

Läs spelet

För att bli duktig inom din sport måste du träna, uppmuntras och hitta glädjen i det du gör, detsamma gäller med läsningen. Med projektet "Läs spelet" som är ett samarbete mellan HBK (Halmstads Bollklubb), Biblioteken i Halmstad och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna agerar vi på flera olika arenor där vi på ett glädjefyllt sätt uppmuntrar barn och unga till en aktiv återhämtning genom läsning.

Biblioteken behövs på nya arenor och flera tidigare genomförda projekt visar att kultur och idrott är en perfekt kombination. Det gäller att erbjuda många olika vägar in till läsningen och här är fotbollen en perfekt väg. Projektet lyfter också fram flera spelare från HBKs herr- och dam-a-lag som läsande förebilder. De medverkar på flera lästräffar på biblioteken och i olika makrnadsföringskampanjer för att lyfta läsning och rörelse.

Minibibliotek på Örjans vall

Superettan är uppskjuten och när matscher spelas med publik igen kommer också biblioteken att finnas på plats under några matcher. Datum meddelas senare.

Kom och prata fotbollsböcker och få läsinspiration! Vi delar ut böcker och så kan du samla på ditt favoritlag som bokmärken och få fotbollsspelarnas bästa barnbokstips.

Lästräffar med fotbollstema

Visste du att även fotbollsspelare läser? Kom till biblioteket och träffa spelare från HBK! Vi pratar fotboll och läser tillsammans. Projektet ordnar lästräffar på biblioteket riktade till fritidsverksamhet. På grund av rådande situation är alla inplanerade lästräffar på biblioteken under våren 2020 inställda. På prov genomförs utomhuslästräffar för de fritidshem som var inbjudna till lästräffar under våren.

Mer information

Vill du veta mer om projektet kan du maila oss.

Projektet "Läs spelet" får stöd från Region Halland och Allmänna Arvsfonden.

Språk