För att bli duktig inom din sport måste du träna, uppmuntras och hitta glädjen i det du gör, detsamma gäller med läsningen. Med projektet "Läs spelet" som är ett samarbete mellan HBK (Halmstads Bollklubb), Biblioteken i Halmstad och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna agerar vi på flera olika arenor där vi på ett glädjefyllt sätt uppmuntrar barn och unga till en aktiv återhämtning genom läsning.

Vi bygger upp minibibliotek på Kids Corner, barnens plats på Örjans Vall och i Kombihallen. För bibliotekens del vill vi nå nya målgrupper och finnas tillgängliga för alla. Biblioteken behövs på nya arenor och flera tidigare genomförda projekt visar att kultur och idrott är en perfekt kombination. Det gäller att erbjuda många olika vägar in till läsningen och här är fotbollen en perfekt väg. Projektet lyfter också fram HBK-spelarna Alexander Berntsson och Emil Tot Wikström som läsande förebilder och de kommer att medverka på flera lästräffar på biblioteken.

Minibibliotek på Örjans vall

Kom och prata fotbollsböcker och få läsinspiration! Vi delar ut böcker och så kan du samla på ditt favoritlag som bokmärken och få fotbollsspelarnas bästa barnbokstips.
Just nu inga minibibliotek inplanerade.

Minibibliotek i Kombihallen

Vid några tillfällen under hösten finns personal från biblioteken i Halmstad på plats i Kombihallen. Det blir bokprat, högläsning och tävlingar.
Datum meddelas senare.

Lästräffar med fotbollstema

Visste du att även fotbollsspelare läser? Kom till biblioteket och träffa spelare från HBK! Vi pratar fotboll och läser tillsammans.
Datum meddelas senare.

Projektet "Läs spelet" får stöd från Region Halland och Allmänna Arvsfonden.

Språk