Hela Halland läser Anna Takanen

Coronaviruset och covid-19: Stadsbibliotekets entréområde är öppet för avhämtning av reservationer, samt användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner helgfria vardagar mellan 9.00-16.00. Du kan inte återlämna medier. Alla närbibliotek och bokbussen är fortsatt stängda. Vanliga frågor om bibliotekens stängning och den begränsade servicen.

Anna Takanen, årets författare i projektet Hela Halland Läser, i ett filmat samtal med Bibliotekspodden om boken Sörjen som blev.

– Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen.

Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn. Pappan och dottern åker till Finland, de pratar, han är länge tyst, men hon får honom att berätta mer och mer tills de båda inser att krig aldrig lämnar en i fred.

Romanen är utsedd till årets bok i projektet Hela Halland Läser som är Hallands största bokcirkel. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen genom bokcirklar, författarbesök och mer.

Övriga aktiviteter i Hela Halland Läser: https://www.regionhalland.se/kulturarrangemang/hela-halland-laser-2020-2/

Lyssna på Bibliotekspodden: https://soundcloud.com/bibliotekspodden

Samarr. Hallandsposten/Hallands Nyheter och Kultur i Halland.

Translate