Meröppet

Coronaviruset och covid-19: Stadsbibliotekets entréområde är öppet för avhämtning av reservationer, samt användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner helgfria vardagar mellan 9.00-16.00. Du kan inte återlämna medier. Alla närbibliotek och bokbussen är fortsatt stängda. Vanliga frågor om bibliotekens stängning och den begränsade servicen.

Vad är meröppet?

Meröppet innebär att du som är registrerad som meröppet-användare får tillgång till biblioteket alla dagar, året runt, från 7.00 till 22.00. Utanför bemannade öppettider kommer du in i lokalen med ditt bibliotekskort och gör dina ärenden på egen hand via självbetjäningsautomater.

Vilka bibliotek är meröppna?

Utmaningarna med meröppet är främst tekniska. Det är många lösningar som ska fungera med varandra, såsom larm, lås, belysning och registrering, och varje bibliotek är unikt. Kulturförvaltningen siktar på att införa meröppet på fler bibliotek framöver. Om du har frågor om meröppet är du välkommen att kontakta oss.

Hur fungerar det?

För att få tillgång till det meröppna biblioteket ska du:

  • Vara minst 18 år.
  • Ha ett bibliotekskort hos Biblioteken i Halmstad.
  • Skriva på ett avtal på Harplinge bibliotek, Oskarströms bibliotek, Stadsbiblioteket eller Söndrums bibliotek.

För att komma in drar du bibliotekskortet i entrén och trycker din pinkod för att låsa upp dörren. Rörelsestyrd belysning anpassar sig efter hur du rör dig i lokalen. När tiden mot meröppet börjar lida mot sitt slut så hörs det i högtalare att nu är det dags att lämna lokalen, innan larmet går på.

Translate