Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

Lunchmusik på Stadsbiblioteket

Bild på instrument

Våren 2018

Under två onsdagar i vår bjuder Stadsbiblioteket, i samarbete med Kultur i Halland, på Lunchmusik. Klockan 12.00 är det dags att ta plats vid Nissanscenen för att ta del av spännande halvtimmeslånga musikupplevelser. Lunchmusiken är gratis och kräver ingen föranmälan.


Saxophone Conversations

När: Onsdag 7 februari 12.00-12.40
Var: Stadsbiblioteket, Nissanscenen
Entré: Fri entré.

Bild på artisterna

Saxophone Conversations är ett projekt som leds av tenorsaxofonisten Fredrik Carlquist. Bandet har arbetat tillsammans sedan 2011 och musiken är influerad från Cool Jazz och Västkustjazz. Arrangemanget är uppbyggt kring samspelet mellan Carlquist och saxofonisten Joan Chamorro, båda bland de ledande saxrösterna på Barcelonas jazzscen. Repertoaren består av standarder och original av Carlquist i arrangemang där utarbetade idéer smälter smidigt tillsammans med improvisationer. Fokus ligger på melodi och swing och tillsammans skapar bandet en dynamisk och tillgänglig musik där detaljerna är viktiga.

Medverkande:
Fredrik Carlquist – tenorsax & klarinett
Joan Chamorro – baritonsax
Johnny Åman – bas
Cornelia Nilsson – trummor


Maria Kalaniemi & Eero Grundström

När: Onsdag 14 mars 12.00-12.40
Var: Stadsbiblioteket, Nissanscenen
Entré: Fri entré.

Bild på artisterna

Svalan - finlandssvenska glittrande tongångar, finska nostalgiska pärlor

Följ med på en magisk musikalisk resa. Vila i stämningsfulla stunder med vindspiskade segel och blåa skogshöjder.

På konserten klingar de finlandssvenska balladerna, sånger med havsmotiv, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet. Dragspelskonstnären Maria Kalaniemi har öst inspiration till musik ur den rika naturen i Norra Karelen. Slutresultatet blir en stark kombination tillsammans med det finlandssvenska själslandskapet.

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europe. I juli nådde den topplats.

Maria Kalaniemi är en konstnär som utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck utgående från många musikstilar, och blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan spela på det.

Eero Grundström är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

Medverkande:
Maria Kalaniemi – dragspel och sång
Eero Grundström – harmonium och munspel