Hjälp till dig som inte kan besöka biblioteken

Coronaviruset och covid-19: Stadsbibliotekets entréområde är öppet för avhämtning av reservationer, samt användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner helgfria vardagar mellan 9.00-16.00. Du kan inte återlämna medier. Alla närbibliotek och bokbussen är fortsatt stängda. Vanliga frågor om bibliotekens stängning och den begränsade servicen.

Boken kommer

En service för dig som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller hög ålder inte själv kan komma till biblioteket.

• Servicen innebär att du får böcker hemkörda till dig en gång i månaden.
  • En gång i månaden har du kontakt med en bibliotekarie. Tillsammans kommer ni överens om vad du vill låna.
  • Tjänsten är kostnadsfri.

Om Boken kommer låter som någonting för dig är du varmt välkommen att höra av dig till biblioteken för mer information.

Takeaway-bokkasse

Till dig som vill låna, men inte vill eller kan gå in på Stadsbiblioteket på grund av smittrisk.

Använd formuläret eller ring Stadsbiblioteket på 035-13 71 44 så plockar personalen ihop böcker enligt dina önskemål. Bokkassen kan hämtas utanför Stadsbiblioteket på avtalad tid. Du måste ha ett aktivt bibliotekskort för att kunna använda tjänsten.

Jag vill ha en takeaway-bokkasse!

Fyll i dina kontaktuppgifter och önskemål i formuläret så plockar vi ihop en kasse till dig.