Bibblix - e-boksapp för barn 6–12 år

Just nu kan du inte låna nya e-böcker och e-ljudböcker via Biblio eller webbplatsen då månadens pott är slut. Du kan låna igen från lördag 1 april.

 

Bibblix är en e-boksapp för barn 6–12 år med över 2400 svenska barnböcker att välja mellan. Du kan låna 5 böcker i veckan. När du lånat en bok kan du ha den i 28 dagar.
Bibblix finns att ladda ner gratis till din mobil eller surfplatta i App store eller Google Play.

Behöver du hjälp eller kanske bara vill ha ett boktips? Fråga personalen på ditt närmaste bibliotek.

Så gör du

  1. Du behöver ett bibliotekskort hos Biblioteken i Halmstad. Om du inte har ett kan du ansöka om ett.
  2. Ladda ner appen Bibblix till din surfplatta eller telefon från App store eller Google Play.
  3. Skapa en profil och lägg till ditt lånekort. Du hittar lånekortsnumret på baksidan av ditt lånekort.
  4. Klicka dig runt på sidan och leta efter något spännande, roligt, läskigt, fantastiskt eller helt enkelt bara bra att läsa.
  5. Öppna boken och börja läs!

Du kan också se en instruktionsfilm om Bibblix på Youtube.

För frågor och hjälp med problem

På Bibblix webbsida finns svar på några vanliga frågor.

Om du behöver hjälp med appen kan du mejla till Bibblix support.

Om Bibblix

Bibblix är en app för barn 6–12 år med fler än 2 400 populära svenska barnböcker att läsa på din smartphone eller surfplatta. Bibblix är gratis att ladda ner och som användare betalar du aldrig för användning av appen. Du hittar appen i App Store för iOS-enheter och i Google Play för Android-enheter.

I Bibblix finns inga ljudböcker. Appens grundtanke är att hjälpa barn i låg- och mellanstadieålder att upptäcka sin läslust och utveckla sin läsförmåga, med ett urval på fler än 2 400 populära svenska barnböcker att välja mellan.

Med ditt lånekort kan du göra fem lån per vecka (sjudagarsperiod) i Bibblix. Lånetiden är 28 dagar per bok.

Bibblix är anpassad för alla nivåer. I appen kan du söka en bok efter kategori eller genom att söka efter titel eller författare.

När du hittat en bok du gillar så kan du spara den till en lista, som Bibblix kallar för bokhylla. Du kan spara boken i en förbestämd bokhylla som Vill läsa eller Har läst, eller så kan du skapa din egen lista.

I Bibblix kan du läsa om vad en bok handlar om och vilket genre eller kategori boken har genom beskrivande bilder. Du kan också se om boken innehåller bilder, och hur många. Du får också en enkel överblick över antal sidor, teckenstorlek, och om den är en del av en serie. Längre ned på samma sida får du tips om liknande böcker och tips på böcker som är både enklare och svårare att läsa.