X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 

E-böcker och e-ljudböcker
331646
Loading...
Author: Montanaro, Giovanni
Author: Kahan, Louise #trl
331642
Loading...
Author: Bartosch Edström, Carin
331686
Loading...
Author: Börjlind, Cilla
Author: Börjlind, Rolf #aut
331682
Loading...
Author: Iggulden, Conn
Author: Jacobsen, Leif #trl
331687
Loading...
331688
Loading...
331683
Loading...
Author: McCann, Colum
Author: Wernbro-Augustsson, Birgitta #trl
332914
Loading...
Author: Stiefvater, Maggie
Author: Jansson, Carina
332916
Loading...
Author: Frimansson, Inger
E-böcker och e-ljudböcker

Par med datorer

Du kan med hjälp av ditt lånekort eller personnummer samt pinkod låna e-böcker och e-ljudböcker på Elib. För att söka på de titlar som finns tillgängliga att låna via bibliotek går du antingen genom vår bibliotekskatalog (i sidhuvudet på denna webbsida) eller genom bibliotekets sida på Elib.

Du kan låna max två böcker i veckan. För mer information om hur du lånar och laddar ner till datorer, surfplattor och smart phones rekommenderas Elibs sida över vanliga frågor. Till vanliga frågor

Om du misslyckas med din nedladdning av e-böcker eller e-ljudböcker på Elib, var vänlig kontakta biblioteket på bibliotek@halmstad.se och ange lånekortsnummer och titel, så kan vi ta bort det från dina lån och du får nya lån.

Fria e-böcker på nätet

Det finns många sajter som erbjuder gratis e-böcker och e-ljudböcker. På dessa kan man hitta både skön- och facklitteratur och böcker för barn, ungdom och vuxna på många olika språk. Nedan har vi samlat ett urval av dessa fria källor.
 
Litteraturbanken Laddaner.nu
   
Project Gutenberg Project Runeberg
   
Läs en bok Dramawebben
   
Librivox International Children´s Digital Library
   
 Norrköpings stadsbibliotek ManyBooks.net
   
Bookboon.com Wikibooks

Nedladdning av e-bok från Elib till Android

Hur laddar man ner en e-bok från Elib till Android? Jo, man behöver ha appen Aldiko Book Reader, ett Adobekonto, webbläsaren Firefox och ett lånekort. Lär dig mer genom att titta på instruktionsfilmen nedan.

Nedladdning av e-bok från Elib till iPad

Hur laddar man ner en e-bok från Elib till en iPad? Jo, man behöver ha appen Bluefire Reader, ett Adobekonto, webbläsaren Safari och ett lånekort. Lär dig mer genom att titta på instruktionsfilmen nedan.

Nedladdning av e-bok från Elib till PC/MAC.

Hur laddar man ner en e-bok från Elib till sin PC eller MAC? Jo, man behöver ha ett Adobekonto, e-bokläsaren Adobe Digital Editions och ett lånekort. Lär dig mer genom att titta på instruktionsfilmen nedan.

Vid problem vid nedladdning

Om du misslyckas med din nedladdning av e-böcker eller e-ljudböcker, var vänlig kontakta biblioteket på bibliotek@halmstad.se och ange lånekortsnummer eller personnummer och titel, så kan vi ta bort lånen och du får nya lån.

Olika webbläsare

Vid problem att öppna e-böcker i olika webbläsare

Det finns problem med att öppna nedladdade e-böcker i vissa webbläsare. Om man har en iPad eller iPhone är rekommendationen att man använder Apples egna webbläsare Safari när man lånar boken. Vi har märkt att om man använder en annan webbläsare, så kan det bli problem med att öppna Bluefire reader.

Om man har en Android-telefon är rekommendationen att man använder sig av webbläsaren Firefox. Läs mer på Elibs blogg: Till Elibs blogg

Dator ur funktion

Varför tar nedladdningarna ibland slut?

Den ökade användningen av läsplattor och smarta telefoner har lett till att nedladdningarna av e-böcker och e-ljudböcker från Elib har skjutit i höjden. Då det endast finns en aktör på marknaden som erbjuder e-böcker och e-ljudböcker på svenska och den avtalsmodell som denna aktör erbjuder innebär en fast kostnad för varje enstaka lån, har biblioteken i Halmstad svårt att beräkna hur stora kostnaderna för nedladdningarna kommer att bli. Höjningar av befintlig utlåningspott sker kontinuerligt och trots detta tar nedladdningarna ofta slut.

Vi får ibland in kommentarer om att kommuninvånare skulle tänka sig vara beredda att betala för att få låna e-media. Detta är inte något som är aktuellt eller förenligt med Bibliotekslagen (1996:1596) som talar om avgiftsfria lån för litteratur på svenska bibliotek.

Kontakt

Kulturförvaltningen

Biblioteken i Halmstad
bibliotek@halmstad.se
035-13 71 81

Till Barn och ungdomssidorna.